Mielipide: Hyväksyn seurakuntaliitokset, kuten myös transsukupuoliset

Elina Saarikoski
Mielipide: Hyväksyn seurakuntaliitokset, kuten myös transsukupuoliset

MIELIPIDE Kiitos Antti Esala, olet kirjoittanut kiinnostavia kannanottoja ja pakinoita. Nautit arvostusta Honkajoella, ja sait vuoden yrittäjäpalkinnon vuonna 2008 pitkästä työurasta.

Kirjoitat, että enemmistö honkajokisia ei halua liittyä Kankaanpään kappeliseurakunnaksi. Enpä olisi siitä niinkään varma. Meitä oli koolla joukko Katkonkylän naisia ja vain yksi halusi pitää seurakuntamme itsenäisenä.

On parempi olla osa Kankaanpäätä, kuin kuihtua, kuolla ja velkaantua. Meillä on oma kirkko, seurakuntatalo ja pappila niin kuin sanot ja toki toivomme, että niissä olisi toimintaa myös tulevaisuudessa. Luotan täysin siihen että, saamme varmasti oikeudenmukaista kohtelua osana Kankaanpäätäkin.

Emme voi kuitenkaan vaatia, että kaiken on pysyttävä ennallaan. Maalla on opittu elämään "suu säkkiä myöden", jos tulot hiipuvat, menoja on supistettava. Seurakunta toimii, jos seurakuntalaiset osallistuvat, saamme varmasti käyttää tiloja kokoontumisiin.

Aina ei tarvita kirkon henkilökuntaakaan, jos resurssit ei riitä. Jumalanpalvelukset eivät loppuisi mutta niiden ajankohta on neuvottelukysymys. Jumalanpalvelukset radiosta ovat kautta aikojen olleet suosittuja, jos ei pääse kirkkoon. Vapaaehtoinen liittyminen on suoraselkäisempää, kuin ajautua toisten holhoukseen.

Vähemmistöistä ollaan montaa mieltä, mutta Luojan luotuja olemme yhtäkaikki jokainen. Kaikki eivät synny miehiksi tai naisiksi, vaan on olemassa ns. kolmaskin sukupuoli. Se että kromosomit jakautuvat joskus epätäydellisesti, ei tee kenestäkään väärää ihmistä.

Kunnioitan Jumalaa ja uskon, ettei Hän tee virheitä. Mitä on pieni ihminen tässä maailmankaikkeudessa, kovin on suppea meidän käsityskykymme. Maapallo ei ollut litteä, naiset saivat äänioikeuden seurakunnassa ja transsukupuoliset saavat hyväksymisemme aikanaan, kun ymmärrämme paremmin erilaisuutta. Albert Einstein oli sitä mieltä, etteivät tiede ja Jumala ole ristiriidassa. Ihminen jää armon varaan ja kysymyksiä on aina enemmän kuin vastauksia.

Saila Kamppi


Kommentit (3)

  • Nimetön

    No no no te Hongonjokiset ettekö tosiaan ole seuranneet mihin ollaan menossa on myöhäistä rypistää onjo housus … olisitte katsoneet ympärillenne mitä tämänjälkeen … kirkon seinustat kasvaa taas nokkosia … polvi pojasta senkuin huononee …

  • jokkis

    Luulisi Kampinkin sen verran biologiaa ymmärtävän että sukupuolia on vaan kaksi.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio