Mielipide: Pysytäänhän faktoissa, kiitos

Soila Saroniemi
Mielipide: Pysytäänhän faktoissa, kiitos

MIELIPIDE Viitaten Kankaanpään Seudun nettisivuilla 1.9. julkaistuun mielipidekirjoitukseen Niinisalon kiintiötä ei pidä nostaa. Ottamatta kantaa nimimerkin L.H. tuntemattomiksi jääviin lähteisiin, itse Niinisalossa asuvana en ole milloinkaan kohdannut minkäänlaisia ongelmia vastaanottokeskuksen asukkaiden taholta.

Sen sijaan olen saanut tutustua ystävällisiin ja vieraanvaraisiin ihmisiin, joista on tullut ystäviäni. Puukkoja en ole nähnyt kellään, mahtoivatkohan havaitut teräaseet olla peloista syntynyttä väärinnäkemistä?

Mielenkiinnosta tiedustelen, että moniko sotaveteraani potkuttelee rullakelkalla Niinisalosta Kankaanpäähän ”hakemaan ruokansa ja hoitamaan asiansa”. Jos tällaista tapahtuu, pyydän asianomaisia ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen. Osallistun mielelläni kuljetusten järjestämiseen.

Ei ole syytä kovin paljon kadehtia vastaanottokeskuksen asukkaita, jotka kuljetetaan bussilla neljäksi tunniksi Kankaanpäähän kerran viikossa hoitamaan kauppa-asiansa. He kantavat muovipusseissa kaupasta toiseen kuuden tai seitsemän hengen perheidensä viikon ruokaostokset, satoi tai paistoi. Omassa perheessäni kuljemme henkilöautolla Kankaanpäähän päivittäin.

Mitä tulee esitettyyn epäilykseen siitä, etteivät vastaanottokeskuksen asukkaat osaisi käyttäytyä kaupassa, tyydyn toteamaan, että monet heistä tulevat suurista kaupungeista, joissa on asukkaita enemmän kuin koko Suomessa yhteensä. Eivätköhän he osaa asioida kaupassa aivan normaalisti.

Pakolaiskiintiön nostosta nimimerkin L.H. ei tarvitse olla huolissaan, sillä ”Pakolaiskiintiö pidetään ennallaan 750 kiintiöpakolaisessa, Juha Sipilän (kesk.) hallitus ehdottaa budjettiesityksessään.” (Yle Uutiset, 31.8.2017). Pakolaiskiintiön nostoa kyllä esitettiin aikaisemmin, mutta kyseenalaiseksi jää, onko hädänalaisten auttamiseen yleensäkään todellista tahtoa.

Henkilökohtaisesti voin sanoa, että vastaanottokeskuksen väkeen tutustuminen on ollut minulle hyvin positiivinen ja maailmaa avartava kokemus, jota suosittelen koko sydämestäni toisillekin.

Emilia Toivonen


Lue myös nämä


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Tekstissä ei lue että veteraani kulkisi Niinisalosta Kankaanpäähän, kannattaisiko opetella lukemaan?

  • Nimetön

    jyväskylässä hyvää esimerkkiä mitä suomessa alkaa tapahtumaan.ei totella edes poliisia.kuinka se sanonta meni että pelolle ei saa antaa valtaa..toki turkulaisilta voi tarkastaa onko pelolla valtaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio