Mielipide: Seurakunta on ennenkin selviytynyt vaikeuksista

Kristiina Dyer/Arkisto
Mielipide: Seurakunta on ennenkin selviytynyt vaikeuksista

Seurakuntien yhteinen palaveri pidettiin elokuun lopussa.

Antti Esala

MIELIPIDE Jämijärvellä oli 30. elokuuta viiden seurakunnan yhteinen palaveri. Seurakunnilla on ollut väkikatoa, joka on aiheuttanut talouden ynnä muun heikkenemistä.

Kyse on Jämijärven, Siikaisten, Honkajoen sekä Karvian yhdistymisestä Kankaanpään seurakuntaan.

Jos hanke toteutuisi, tulisi Kankaanpään seurakunnasta yksi iso seurakunta.

Honkajoki ja Karvia kuuluvat Lapuan hiippakuntaan. Yhdistymisessä ne joutuisivat luopumaan Lapuasta ja olisi muiden seurakuntien mukana liityttävä Turun hiippakuntaan.

Liitoshankkeella tuntuisi olevan melkoinen kiire, kun vuoden 2018 lopulla pitäisi kaiken olla kunnossa.

Honkajoen seurakuntalaisena näkemykseni on, että toimistoasioihin liittyen yhteistyö on hyvä ratkaisu. Muuta yhdistymis- tai liitosmuotoa vierastan.

Olen elämäni aikana seurannut erilaisia yhdistymisiä ja ne ovat suurelta osin melkein kaikki päätyneet täydelliseen fiaskoon.

Vielä varsinaiseen yhdistymisaiheeseen liittyen sanoisin, että on Honkajoen seurakunnalla ollut ennenkin vaikeuksia ja aina niistä on selviydytty.

Ei ole vielä koskaan tällaisella tavalla lähdetty hakemaan naapuriseurakunnilta yhdistymiskavereita.

Lisäksi seurakuntamme sijainti on aivan Pohjanmaan porteilla, eikä ole miellyttävää luopua Lapuan hiippakunnasta, johon ollaan tyytyväisiä.

Lopuksi sanoisin: Kirkko keskellä kylää, mitä kaikkea se merkitseekään seurakunnan jäsenille – oman seurakunnan Aleksanderin kirkko.

Ohjausryhmä ehdottaa, että yhdistyneen seurakunnan kirkkoneuvostoon valitaan jäsenet, eli kustakin alueseurakunnasta – ei mainintaa, montako Kankaanpäästä?


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio