Missä nuoret toimijat? Kankaanpään keskustanaiset aikoo lopettaa toimintansa

JUHA RAHKONEN
Missä nuoret toimijat? Kankaanpään keskustanaiset aikoo lopettaa toimintansa

Kankaanpään Keskustanaisten toiminta on uhanalaista, kun nuoria toimijoita ei löydy tarpeeksi.

Ellinoora Vuorio

KANKAANPÄÄ Keskustanaisten Kankaanpään yhdistys suunnittelee toimintansa lopettamista. Yhdistys käsittelee lopettamispäätöstä vuosikokouksessaan 16. huhtikuuta kello 17.00.

Toiminnalle ei ole löytynyt jäsenten mukaan aktiivisia jatkajia, joten yhdistys neuvottelee toimintansa lopettamisesta. Keskustanaisten Kankaanpään yhdistyksen sihteeri Kyllikki Mäkelä perustelee lopettamisaikomusta jäsenten puutteella.

–Yhdistyksessä ei ole nuoria jatkajia tarpeeksi, Mäkelä toteaa.

–Suurin osa nykyisistä jäsenistä on yli 70-vuotiaita.

Keskustanaisten Kankaanpään yhdistys kokoontuu ainakin kaksi kertaa vuosikokouksen jälkeen neuvottelemaan yhdistyksen jatkotoimenpiteistä.

–Päätös ei ole vielä lopullinen, Mäkelä täsmentää.

Suomen Keskustanaiset ry. on Suomen suurin poliittinen naisjärjestö. Järjestöllä on 21 piirijärjestöä, jotka organisoivat omien alueidensa paikallisyhdistyksiä jokaisessa maakunnassa. Yhdistyksen tavoite on aktivoida naisia poliittiseen toimintaan.

Suomessa on noin 700 Keskustanaisten jäsenyhdistystä. Keskustan aktiivisiin toimijoihin kuuluu Keskustanaisten, Keskustanuorten ja Keskustan opiskelijaliittojen kautta noin 28 000 jäsentä.

Yhdistyksen tavoitteisiin kuuluu muun muassa sukupuolten välisen tasa-arvon lisääminen ja naisten yrittäjyyden tukeminen. Keskustanaiset pyrkivät naisten köyhyyden ja lähisuhdeväkivallan kitkemiseen.

Keskustanaiset järjestävät poliittisen vaikuttamisen lisäksi erilaisia koulutustilaisuuksia, kulttuuritapahtumia, myyjäisiä ja harrastusmahdollisuuksia ympäri maata.

Rekisteröidyt piirijärjestöt ja naisyhdistykset ovat Keskustanaisten jäseniä.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Lopun alkua kepuleilla.

  • Nimetön

    Ehkäpä nämä vihteljärven nyky keskustaladyt nauttivat mielummin tukirahoista vaikkapa etelän auringossa tai citymaasturilla gruisailusta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio