Nainen pyysi kankaanpääläisen miehen Facebook-kaverikseen – some-ihastuksen sokaisema uhri menetti muutamassa kuukaudessa 18 000 euroa

Juhani Salo
Nainen pyysi kankaanpääläisen miehen Facebook-kaverikseen – some-ihastuksen sokaisema uhri menetti muutamassa kuukaudessa 18 000 euroa

Facebook-suhteen osapuolet tapasivat ensimmäisen kerran vasta käräjäsalissa.

Harri AaltoPori

Nykyään Espoossa asuvan naisen epäillään aiheuttaneen noin 18 000 euron menetykset kankaanpääläiselle miehelle kesällä 2016.

Jutun ehdoton erikoisuus on, että osapuolet tapasivat ilmeisesti ensimmäisen kerran vasta tiistaina Satakunnan käräjäoikeudessa, kun vuonna 1979 syntyneelle naiselle luettiin syyte törkeästä petoksesta. Koko suhde perustui sosiaaliseen mediaan.

Syyttäjän mukaan mies tutustui naiseen Facebookissa, kun tämä pyysi häntä kaverikseen. Some-suhde lämpeni sitä mukaan kun yhteydenotot tiivistyivät.

Lopulta Facebook-keskustelut muuttuivat päivittäisiksi. Yhteydenottoja saattoi olla useitakin saman päivän aikana, kun nainen kertoi miehelle "ongelmistaan" ja "hädästään".

Mies erehtyi lainaamaan naiselle ensin omia rahojaan yli 16 000 euroa, kun nainen kertoi hänelle kiireellisistä rahantarpeistaan. Raha liikkui useissa erissä paitsi normaaleina tilisiirtoina, myös pikasiirtoina, mikä aiheutti miehelle lisää kuluja.

Myöhemmin mies otti rahoitusyhtiöltä vielä 1 600 euron lainan, ja siirsi nämäkin rahat suoraan naisen käyttöön.

Nainen kertoi tarvitsevansa rahaa muun muassa vuokraan, lentolippuun, autokuluihin, lasten harrastuksiin ja koulukirjoihin, äidin rahaongelmiin ja hammaslääkäriin.

Nainen vakuutti maksavansa rahat takaisin, vaikka hänellä ei syyttäjän mukaan ollut aikomustakaan eikä edes mahdollisuuksia velkansa maksuun.

Länsi-Uudenmaan ulosottoviraston mukaan nainen on ollut ulosotossa vuodesta 2013 lähtien, ja hänen varallisuustilanteensa on erittäin huono.

Syyttäjän mukaan naisen esittämät syyt rahantarpeelle olivat tekaistuja. Nainen oli koko lainanottoajan eli heinä-syyskuussa 2016 Turkissa, eikä syyttäjän mukaan käyttänyt rahoja kertomiinsa tarkoituksiin.

Sen sijaan syyttäjän kirjallisina todisteina olevista naisen tiliotteista ilmenee, että naiselle tuli paluulipun ostamiseen tilisiirtoja useilta muiltakin henkilöiltä.

Syyttäjä vaatii 38-vuotiaalle naiselle ehdotonta vankeusrangaistusta. Käräjäoikeus antaa päätöksensä myöhemmin joulukuussa kansliapäätöksenä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio