Kankaanpään taidekoulun opiskelijoiden Ilona Talan ja Vera Enkvistin käsitys taiteilijuudesta on kolmen opiskeluvuoden aikana muuttunut melkoisesti.

– Nuorena kuvittelin, että taiteilija vaan istuu kotona ja maalaa maisemaa. Nyt ymmärrän, että jos taiteen teolla aikoo elää, pitää verkostoitua, markkinoida itseään ja osallistua erilaisiin yhteistyöprojekteihin, Vera Enkvist sanoo.

Myyttinen käsitys yksinäisestä ja eristäytyneestä taiteilijanerosta elää yhä osittain, mutta nyt kuva on monipuolisempi.

– Tavallaan se on helpottavaa, ettei tarvitse jäädä yksin pelkästään omien ajatustensa kanssa, vaan pääsee tekemään rakastamaansa työtä yhdessä muiden kanssa, Ilona Tala toteaa.

Katso nuorten haastattelu:

 

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: