Nyt karhu nähtiin Kyynärjärvellä – mesikämmen tuli vastaan Mesitiellä

Eriika Ahopelto
Nyt karhu nähtiin Kyynärjärvellä – mesikämmen tuli vastaan Mesitiellä
Kristiina Dyer

Kirsti Mesiniemi järkyttyi pahanpohjaisesti viime lauantai-iltana, kun vastaan tallusteli karhu. Karhun kohtaaminen tapahtui Kyynärjärvellä Mesitien varrella lauantaina kello 23.30.

–Olin siinä navetan kohdalla, kun huomasin, että meidän jokirannasta nousee karhu. En ollut uskoa silmiäni. Eläin oli minusta noin sadan metrin päässä. Hetkeksi jähmetyin paikalleni kauhusta, sitten juoksin äkkiä sisälle turvaan, Mesiniemi kertaa illan tapahtumia.

Suurpetoyhdysmies Tapio Loukkaanhuhta vahvistaa tiedon.

–Asiasta ei ole epäilystäkään. Ensin arvelin, että kyseessä oli ja emo ja pentu, mutta tutkittuani peltoon jääneitä jälkiä tarkemmin, havaitsin, että karhu on ollut yksin liikkeellä. Kooltaan tassu oli noin 14 sentin pituinen, eli kyseessä on aikuinen yksilö, Loukkaanhuhta kertoo.

Metsän eläimet ovat hänen mukaansa tällä hetkellä levottomia. Hänen mukaansa hiljattain oli nähty karhu ylittämässä tietä Niinisalon varalaskupaikallakin.

–Kuivuus tekee eläinten olon nyt tukalaksi, hän arvioi.

Hänen mukaansa alueella on tänä keväänä liikkunut muitakin suurpetoja. Läheisessä Lammin kylässä on tehty useita susihavaintoja. Susia on kuvattu myös riistakameralla.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Lemputar

    Mesitie on Lamminkylässä eli Ala-Honkajoella eikä suinkaan Kyynärjärvellä. Vai on sudet vaihtunut karhuihin. Ei kannata nukkua teltassa, nämä pedot vierailevat pihoilla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio