Osuuspankki sulkee Pomarkun ja Siikaisten konttorit – syynä asiakaskäyttäymisen muutos

Arkisto/Nina Susi
Osuuspankki sulkee Pomarkun ja Siikaisten konttorit – syynä asiakaskäyttäymisen muutos

Osuuspankki sulkee konttorinsa Pomarkussa ja Siikaisissa ensi lokakuussa.

Erkki Saarinen

OP Länsi-Suomi muokkaa palveluverkostoaan sulkemalla neljä konttoria. Toimitusjohtaja Matti Kiurun mukaan muutokset eivät edellytä asiakkaalta mitään toimenpiteitä.

Panelian, Pyhärannan, Pomarkun ja Siikaisten konttorien ovet sulkeutuvat 2. lokakuuta, mutta se ei aiheuta välittömiä henkilöstövähennyksiä.

- Ymmärrämme, että konttoreiden yhdistäminen ja kassapalveluiden supistaminen hankaloittaa niiden asiakkaiden asiointia, jotka ovat perinteisesti tottuneet asioimaan konttorissa, Kiuru sanoo.

Hänen mukaansa OP Länsi-Suomi säilyttää kuitenkin edelleen pankkitoimijoista laajimman konttoriverkoston toimialueellaan.

- Teemme koko ajan työtä opastaaksemme yhdistettävien konttoreiden alueilla asiakkaita löytämään sopivat ja helpot tavat pankkiasioidensa hoitamiseen myös jatkossa, Kiuru lupaa.

OP Länsi-Suomen oma uusi konsepti on kohtaamispaikka, joka tulee olemaan asiakkaiden käytettävissä Paneliassa, Pomarkussa ja Siikaisissa kahdesti kuukaudessa asiakastarpeen mukaan.

- Käytännössä se tarkoittaa sitä, että asiakas voi ajanvarauksella sopia tapaamisen pankin asiantuntijan kanssa. Ainakin aluksi kohtaamispaikkoina ovat nämä konttorit, jotka nyt lakkautetaan, hän sanoo.

Kohtaamispaikka tarjoaa lähes kaikki konttoripalvelut käteis- ja kassapalveluita lukuun ottamatta.

Kiurun mukaan finanssitoimialalla kilpailuympäristö, asiakaskäyttäytyminen ja asiakkaiden odotukset muuttuvat radikaalisti. Kansainväliset kilpailijat haastavat perinteisiä toimijoita, ja toisaalta mobiilipalveluiden käyttö ja kysyntä jatkavat kasvuaan.

- Esimerkiksi viime vuoden helmikuusta tämän vuoden helmikuuhun perinteiset kassapalvelut vähentyivät 20 prosenttia, hän sanoo.

Konttorikanavan merkitys vähenee rutiinipalveluiden siirtyessä digikanavaan ja verkkoneuvotteluiden lisääntyessä asiantuntijapalveluissa. Palveluiden saatavuuden odotus kasvaa muun yhteiskunnan tavoin 24/7 suuntaan, Kiuru kertoo.

Paneliassa, Pyhärannassa ja Pomarkussa säilyvät ottoautomaatit käteisnostoja varten ja käteistä voi nostaa nykyisin myös K-kaupasta.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Satakunnan Kansa korjannut uutistaan:
    ’Paneliassa, Siikaisissa ja Pomarkussa säilyvät ottoautomaatit käteisnostoja varten ja käteistä voi nostaa nykyisin myös K-kaupasta.’

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: