Paras nainen yllättyi ja hyvän jätkän posket punoittavat

Äänestys: Pia Hirvonen ja Olli Ojamo ovat Pohjois-Satakunnan karismaattisimmat. He olivat iloisen yllättyneitä tuloksesta. Äänestykseen vastasi yhteensä 440 henkilöä.

Tiina Jönkkäri
Paras nainen yllättyi ja hyvän jätkän posket punoittavat

Pia Hirvonen uskoo, että valintaan vaikutti hänen toimintansa Kankaanpään Yrittäjien puheenjohtajana.

Pekka Söderlund, Kristiina Dyer

"Ahkera, tekee muiden etujen eteen töitä kuin itselle, lämmin, positiivinen, hyvä puhumaan asioista, verkostoitunut, mukana valtakunnallisesti yrittäjien toimikunnissa, ihan vaan paras."

Tässä oli vain yksi vapaapalaute Pohjois-Satakunnan karismaattisimmaksi naiseksi valitusta Kankaanpään Yrittäjien puheenjohtajasta Pia Hirvosesta.

Hirvonen keräsi hieman yli kolmasosan äänistä, eli 35,2 prosenttia. Eniten äänestäjien vaakakupissa painoivat Hirvosen olemus, innostus ja viestintätaidot. Nainen itse oli tittelistä mielissään.

- Ainahan kaikki tämmöiset tuntuvat kivalta. Vaikka ihan tarkkaan en vielä tiedäkään mitä tämä "karismaattisin nainen" oikein pitää sisällään.

Hirvonen uskoo, että ihmiset tuntevat hänet alueellamme parhaiten Kankaanpään Yrittäjien puheenjohtajana ja sitä kautta ääniä tuli voiton arvoisesti.

- Harrastukseni Yrittäjissä oli varmaan isoin tekijä tässä äänisaaliissa. Haluaisin uskoa, että positiivinen ajattelutapani vaikutti myös ihmisten mielipiteisiin.

Karismaattisimman naisen titteli ei tule muuttamaan Hirvosen käyttäytymistä.

- Tämä antaa positiivista potkua tulevaan. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että tekemiseni koetaan tärkeäksi. Ilmeisesti olen tehnyt asioita oikein, kun ihmiset ovat tätä mieltä.

Hirvonen on innokas järjestöihminen. Harrastus vie paljon vapaa-aikaa.

- Harrastus on osa minua. Jos en toimisi Kankaanpään Yrittäjissä, olisin varmasti aktiivinen jossain toisessa yhdistyksessä.

Pohjois-Satakunnan karismaattisin mies puolestaan tulee Merikarvialta. Hän on kalastustarvikkeita valmistavan Eumerin yrittäjä, Olli Ojamo. Mies on juuri palannut kalastusreissulta asiakkaidensa kanssa kuullessaan valinnasta.

- Poskethan tässä punottaa. Onneksi on paksu parta, etteivät muut näe, Olli Ojamo vastaa.

Mies oli huomannut lehdestä olevansa äänestettävien listalla.

- Piti katsoa sanakirjasta, mitä tuo karismaattinen oikein tarkoittaa. Ajattelin, että onko se sama kuin charmantti, kun on tullut tuota harmaata väriä jo hiuskarvoihin, mutta ei se ollutkaan ihan sama asia. Kivahan se on, kun kehutaan, Ojamo toteaa.

Ojamo voitti äänestyksen ylivoimaisesti, vaikka kaksi muuta ehdokasta olivat koko valtakunnan tuntemia julkkiksia.

Ehdokkaina olleet kankaanpääläiset Cristal Snow ja keskustan kansanedustaja Kauko Juhantalo jäivät kauas Ojamon taakse. Ojamo sai äänistä peräti 57,9 prosenttia.

Ojamoa kehuttiin kommenteissa vuolaasti. Hänen sanottiin olevan aina iloinen ja positiivisesti asioihin suhtautuva muitakin innostava yrittäjä, komea ja kansainvälinen tyyppi.

Hän on hyvä jätkä ja aito luontomies. Hän on sympaattinen ja uskoo omaan tekemiseensä.

Hän ottaa kaikki ihmiset huomioon ja kannustaa eteenpäin. Hän on aivan valloittava persoona, valovoimainen, ihana, aito ja sanavalmis. Yhdessä kommentissa sanottiin, että "Olen tavannut hänet, ja hän sai kyllä sohvaperunankin perhokalastamaan."

Kommenteissa viitattiin myös hänen yrittäjätaustaansa: "Nuori mutta sisulla saavuttanut jo paljon. Hän on mahtava kalastusalan kehittäjä, joka on sijoittanut Merikarvian maailmankartalle! Hänellä on rohkeutta ja intoa monenmoiseen!"

Karismaa voi kehittää

Karisma-kyselyn yhdessä Kankaanpään Seudun, Luoteisväylän ja Merikarvia-lehden kanssa toteuttaneen CxO Professional Oy:n toimitusjohtaja ja johtamisaktivisti Toni Hinkka iloitsee äänestyksen suosiosta Pohjois-Satakunnassa. Äänestykseen vastasi yhteensä 440 henkilöä.

Hinkan mielestä karisma-kyselyissä on selkeitä alueellisia eroja.- Pohjois-Satakunnan karismakyselyssä miehillä rohkeus ja naisilla aitous nousivat ykköskriteereiksi, kun kysyimme, mistä ehdokkaiden karisma muodostuu. Teimme samanlaisen kyselyn Ylä-Savossa. Siellä miesten ja naisten karismassa arvostettiin erityisesti aitoutta. Valtakunnallisessa kyselyssä voittajissa presidentti Sauli Niinistössä ja taiteilija Aira Samulinissa tärkeimmäksi arvioitiin kummassakin olemus. Mikäköhän nostaa erityisesti rohkeuden ykköseksi pohjois-satakuntalaisessa ajattelussa? Hinkka ihmettelee.

Hinkka muistuttaa, että karismaa eli vaikuttavuutta voi jokainen kehittää.

- Kun tietää, mistä karisma muodostuu, on loppu vain harjoittelua ja vielä kerran harjoittelua.

Mistä karismaattisen ihmisen sitten tunnistaa?

- Tarkkaile, saako henkilö sinut uskomaan itseensä. Mieti, uskoisitko hänen puheitansa. Jos hän olisi esimiehesi, uskaltautuisitko haasteisiin, joihin et muuten uskaltautuisi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: