Pudotuspelijuna lähti Pohjanlinnan seisakkeelta

Kankaanpääläisjoukkueen kahdeksannen sijan ja pudotuspelipaikan tavoittelu elää enää vain teorian asteella.

Juha Levonen
Pudotuspelijuna lähti Pohjanlinnan seisakkeelta

KaMan loikat eivät johtaneet mihinkään Alajärveä vastaan.

Jussi ValliKankaanpää

Pohjanlinnan pesäpallostadionin tiistai-illassa oli ilmassa ensimmäisiä syksyn merkkejä. Vaikka sää oli vielä kesäisen lämmin, aurinko laski toisella jaksolla jo syksyisellä tavallaan kohti auringonrantaa. Samalla auringon laskiessa horisonttiin sammuivat myös toiveet Kankaanpään Mailan pudotuspelipaikan suhteen.

Sarjan peräpäähän jumiutunut Alajärven Ankkurit tuli Kankaanpäähän ryöstö mielessään, ja lopulta se ei jättänyt kankaanpääläisjoukkueelle kuin katkerat hikipisarat ottelun tauottua. KaMan puhdas 0–2 (1–3, 4–5)- kotitappio käytännössä sinetöi joukkueen pudotuspelihaaveet.

Ankkureiden avausjakson tähtenä nähtiin Sami Mikkolanaho, joka olisi katsomovitsailuiden mukaan varmasti koko sarjan lyöjäkuningas, mikäli pelaisi Kankaanpäässä. Sen verran vakuuttava hän on ollut mailan varressa aina Ankkureiden vieraillessa Pohjanlinnassa. Hän löi vieraiden jakson kolmesta juoksusta kaksi.

Toisella jaksolla kotijoukkue KaMa aloitti pirteästi. Kari Kellokosken ja Miikka Riikosen lyödyt juoksut veivät joukkueen jo kahden lyönnin karkumatkalle. Ankkurit tulivat kuitenkin omalla tasoittavallaan ohi eivätkä luopuneet johtoasemasta enää jakson aikana.

Pettymys paistoi pelaajiston kasvoilta ottelun jälkeen. KaMan kolmoskoppari Topias Liljan mukaan joukkue ei saanut samanlaista henkeä päälle, kuten se esimerkiksi sai sunnuntain kamppailussa Haminan Palloilijoita vastaan.

–Koko peli meni meiltä hieman ohitse. Hengetöntä tekemistä, emmekä oikein saaneet edes luotua tsemppiä peliin missään vaiheessa. Peräkkäisten onnistumisten ja tilanteiden jatkuvuuden puutteeseen peli lopulta kaatui, totesi Lilja.

Liljan kausi on ollut varsin hyvä. Ulkopelissä mies on ollut entistä varmempi ja sisäpelissä hänen roolinsa on kasvanut. Nyt hänet on nähty jo pitkään numerolla kaksi ja useasti sisäpelissä Liljaa on nähty kakkostilanteen purkajana.

–Kauden alku oli hieman haastava ja hain vauhtia kakkoskärjenkin puolelta. Kauden puolenvälin tienoilla sain hieman uudenlaisen roolin ja peli on kulkenut ihan mukavasti.

KaMa tiedotti maanantaina Liljan ja joukkueen lukkari Joona Lehtisen kaksivuotisista sopimuksista. Vahvojen katsomopuheiden mukaan lisäsopimuksia todennäköisesti kuullaan tulevien päivien aikana. Lilja uskookin joukkueen valoisaan tulevaisuuteen.

–Hommat tulevat varmasti kehittymään jatkossa entisestään. Uskon, että meidät nähdään pudotuspeleissä lähivuosien aikana.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio