Toimittajalta: Kukapa olisi uskonut?

Toimittajalta: Kukapa olisi uskonut?
Pekka Söderlund

Superpesiskauden huipennus on käsillä. Mahtiseurat pelaavat jalometallista ja pikkuseurat henkiin jäämisestä. Panokset ovat kovat molemmissa peleissä, tosin putoamispelit ovat raadollisempia kuin mitalipelit.

Jos häviät välierän, tiedät että pääset yrittämään ensi kaudella uudelleen. Kun putoat pääsarjatasolta divariin, tiedät että paketti hajoaa ja kilpailullisen joukkueen rakentaminen pitää aloittaa pohjalta.

Superpesis muutti tälle kaudelle sarjaohjelmaansa. Enää ei pelata vanhaan malliin runkosarjaa loppuu ja vasta sen jälkeen mietitä mikä joukkue pelaa missäkin sarjassa, vaan kaksinkertaisen sarjan jälkeen joukkueet jaettiin sijoitusten mukaan kahteen lohkoon, ylempään ja alempaan. Alemman jatkosarjan viimeinen tippuu suoraan Ykköspesikseen.

Kun sarjaohjelma julkaistiin, ajattelin, että meneepäs tämäkin touhu pelleilyksi. Onneksi Superpesiksessä on joku visionääri, joka on oikeasti miettinyt tämänkin asian loppuun asti. Jako kahteen lohkoon on suoraan sanottuna nerokas. Sarjaohjelma takaa sen, että jokaisella runkosarja ottelulla ja vaikkapa yhdellä juoksulla hävityllä jaksollakin on iso merkitys loppukaudesta.

Alemman jatkosarjan pelit ovat nostaneet pesäpalloilun kiinnostuksen huippuunsa Kankaanpäässä.

Vuoden takainen "oranssi vallankumous" kikkavideoineen ei ole saanut sellaista paikallista pesiskiimaa aikaiseksi, mitä elämän ja kuoleman pelit ovat tehneet. Pesisniilot keskustelevat torilla, kaupassa ja huoltoaseman baarissa KaMan mahdollisuuksista. Kiroavat kotiuttamisen vaikeutta ja ylistävät yksittäisten pelaajien suorituksia.

Aiemmin tällä kaudella jonkun pesisniilon tavatessaan saattoi vain kysyä, onko hän menossa peliin? Nyt kun elämän ja kuoleman pelit ovat kiivaimmillaan, kauppareissullakin saa varata aikaa spekulointiin ja jälkipeleihin. Nyt eletään pesisniilon kannalta vuoden parasta aikaa. Jokaisen pelin panos on uskomattoman kova.

Uskon ja toivon, että KaMa suoriutuu tästä kaudesta kunnialla ja pelit jatkuvat ensi kaudellakin pääsarjatasolla. Tämän kauden osalta joukkue on jo käynyt pohjalla, joten ainoa suunta on ylöspäin.

Kirjoittaja on Alma Median toimittaja, joka kaikesta huolimatta pitää itseään pesisniilona.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Seuraavalla tasolla ei ehkä tarvita niin paljon rahaa koska pelaajat eivät siellä ole 100% ammattilaisia. Eikä kaupungin tarvitse rahoittaa joukkuetta joka ei pelaa korkeamalla sarjatasolla. Näin muistaakseni sopimus meni.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio