Video: Jäätyneen veden saa vielä sulatettua, mutta hiekka aiheuttaa ongelmia

Pekka Söderlund
Video: Jäätyneen veden saa vielä sulatettua, mutta hiekka aiheuttaa ongelmia

Marko Jussila imuroi viime talvena kertynyttä hiekoitushiekkaa sadevesikaivoista Kankaanpäässä Linnankadulla.

Pekka Söderlund

Omakotitaloasujat ja muut kiinteistöihmiset tietävät, että syksyllä kannattaa valmistautua talveen. Moni paikka pitää tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa, jotta talven pakkaset eivät tee tuhojaan. Yksi tärkeä tarkistuskohde on sadevesikaivo.

Jäätyessään sadevesikaivo aiheuttaa pahimmillaan isot vahingot, mikäli vesi pääsee tulvimaan talon rakenteisiin asti.

–Mikäli sadevesikaivo jäätyy talvella, se ei ole vielä ongelma. Se saadaan helposti sulatettua. Mutta jos kaivon pohjalla on hiekkaa ja viemärin tukkeutuminen johtuu siitä, se on ongelma. Jäätyneen hiekan sulattaminen on hidasta. Sitä ei niin vain sulatetakaan, kertoo Marko Jussila Kankaanpään Jätehuolto Jussila Oy:stä.

Jussilan mukaan sadevesikaivo kannattaa tarkistaa vuosittain. Kaivoihin menee paljon hiekkaa ja esimerkiksi puiden lehtiä, joten kaivo voi olla yllättävänkin täynnä, jos sitä ei ole pitkään aikaan tyhjennetty.

Videolla Marko Jussila tyhjentää sadevesikaivoja Kankaanpäässä.

 

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio